Liquid Kicks Top Coats – leather sealer – flat finish

17,5029,95

118ml
59ml
klantenservice

Chat met
experts

verzending

Snelle
verzending

veiligbetalen

Veilig
afrekenen

aanbevolen

Aanbevolen
door 97%

Liquid Kicks Top Coats zijn lederen top coats van de hoogste kwaliteit in de branche en exclusief beschikbaar bij Sneaker Essentials in Nederland en België.

  • Inhoud: 59ml of 118ml
  • Afwerking: flat/ vlakke finishlaag
  • Te gebruiken op o.a. leer, canvas, vinyl, katoen en zijde
  • Extreem krasvast en UV-bestendig
  • Waterbestandig en droogt flexibel op

Liquid Kicks Top Coats zijn lederen top coats oftewel finishers van de hoogste kwaliteit in de branche!

De top coats van Liquid Kicks zijn ontworpen om jouw kunstwerk op verschillende ondergronden te beschermen, zoals leer, vinyl, pvc, canvas, katoen en zijde. De top coats zijn extreem krasvast, UV-bestendig, waterdicht en chemisch bestendig. LK Top Coats geven je de mogelijkheid om je op maat gemaakte leer-, canvas- en vinylproducten de wereld in te sturen met het vertrouwen dat ze niet zullen bladderen, barsten of vervagen en dat ze er altijd goed uit zullen zien.

De verschillende versies finishers van Liquid Kicks

 

Liquid Kicks Top Coats Technisch gegevensblad

LK Top Coats zijn een hoogwaardige hybride acryl-polyurethaanhars op waterbasis, ontworpen voor gebruik op leer en canvas. Alle producten worden in eigen huis vervaardigd door LK Top Coats onder zeer strenge kwaliteitscontrole.

Voorbereiding

Gebruik een schone, pluisvrije microvezeldoek die is bevochtigd met de Essential Deglazer om alleen het leren oppervlak te reinigen dat u wilt schilderen. Maak het oppervlak niet overmatig schoon. Je moet voelen dat het oppervlak verandert van glad naar plakkerig terwijl je het schoonmaakt. Zodra het gevoel verandert, is het voldoende schoongemaakt. Laat het oppervlak 10 tot 20 minuten rusten om oplosmiddelen te laten ontsnappen. Forceer het drogen niet. Verwijder stof of vuil met een schone, droge synthetische verfkwast.

Verf aanbrengen

Werk in lichte lagen totdat de kleur de juiste toon heeft bereikt. Laat elke laag drogen voordat je doorgaat naar de volgende laag. Zodra alle kleur is aangebracht, laat je het goed drogen. Dat kan natuurlijk door het 24 uur te laten staan of een handje te helpen met een haardroger of heteluchtpistool met een temperatuur van maximaal 175 graden Celsius. Laat het oppervlak volledig afkoelen voordat je de LK Top Coats aanbrengt.

Aanbrengen van LK Top Coat

LK Top Coats finishers kunnen worden aangebracht met een penseel in 2 dunne lagen, maar de beste manier om het aan te brengen is met een airbrush met een tipgrootte tussen 0,2 mm – 0,7 mm en met een luchtdruk tussen 25 psi – 35 psi.
Spuit de toplaag rechtstreeks op het oppervlak op een afstand tussen 10 en 15 cm met een airbrush, of tussen 10 en 20 cm inch met een spuitpistool. Breng een laag aan in gelijkmatige lagen door van links naar rechts en van boven naar beneden te werken terwijl je elke vorige lijn overlapt om medium natte lagen te creëren. Laat de toplaag drogen voordat je naar de volgende laag gaat.

Drogen

LK Top Coat finishers kunnen het beste worden gedroogd met een haardroger of heteluchtpistool met een temperatuur van maximaal 175 graden Celsius. Het drogen aan de lucht duurt 35 tot 50 minuten, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het drogen met een haardroger of heteluchtpistool mag niet langer zijn dan 10 minuten.
LK Top Coats zijn gebruiksklaar na volledig drogen, maar volledige chemische bestendigheid en krasbestendigheid wordt pas bereikt na 12 uur uitharden bij een normale kamertemperatuur van 21 graden Celsius.

Verwerkingstijd

Zodra het product in een openluchtcontainer zoals een airbrush-beker of mengbeker is gegoten, begint het uitharden. Een test toonde aan dat in een 236ml airbrush-beker bij 21 graden Celsius het product 2 uur bruikbaar was voordat de prestaties werden beïnvloed.

Bij een vergelijkbare test in een beker van 500ml was het product 6 uur bruikbaar. Om de houdbaarheid te verlengen, houd je ongebruikte porties afgedekt met een dop of deksel. De houdbaarheid van ongeopende flessen LK Top Coat is onder normale omstandigheden bewezen langer dan 1 jaar te zijn.

Dekking

Één fles van 59ml is geschikt voor meer dan 15 paar leren schoenen of 1 groot leren autostoel. De dekking op canvas is afhankelijk van het type canvas en de grootte.

Opslag

Bewaar tussen 10 en 25 graden Celsius en uit de buurt van langdurige blootstelling aan direct zonlicht om oxidatie te voorkomen. Langdurige blootstelling aan temperaturen boven de 50 graden Celsius en onder de 0 graden Celsius kan leiden tot verminderde prestaties van het product. Houd het deksel gesloten wanneer het niet wordt gebruikt om uitdroging te voorkomen.

Opruimen

Maak alle gereedschappen onmiddellijk schoon met water, aceton of de Essential Deglazer. Voor het reinigen van gedroogde toplagen zijn agressieve oplosmiddelen nodig, zoals M.E.K. of vluchtige verfafbijtmiddelen. Verwijder onmiddellijk na gebruik alle sporen van de finisher uit de airbrush of spuitpistool om te voorkomen dat het product in de airbrush uitdroogt en een moeilijk te verwijderen verstopping veroorzaakt! Spoel af totdat de reiniger niet langer beslaat van de toplaag.

V & A

Er zijn nog geen vragen

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door een winkelvertegenwoordiger of andere klanten.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie:

Liquid Kicks brengt je een van de meest geprezen finishers voor leren sneakers. De kwaliteit is ongekend en brengt jouw customs naar een next level! De top coats van Liquid Kicks zijn ontworpen om jouw kunstwerk op verschillende ondergronden te beschermen, zoals leer, vinyl, pvc, canvas, katoen en zijde. De top coats zijn extreem krasvast, UV-bestendig, waterdicht en chemisch bestendig. LK Top Coats geven je de mogelijkheid om je op maat gemaakte leer-, canvas- en vinylproducten de wereld in te sturen met het vertrouwen dat ze niet zullen bladderen, barsten of vervagen en dat ze er altijd goed uit zullen zien.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling binnen is?

Alle bestellingen binnen Nederland en België worden met PostNL verzonden, mits anders aangegeven. In bijna alle gevallen duurt het 1 à 3 werkdagen voor het pakketje op bestemming aankomt met PostNL. De opslagdozen duren 3 à 5 werkdagen.

Hoe word mijn pakket verzonden?

PostNL pakketten worden verzonden met track & trace, hier ontvang je een e-mail over wanneer je pakket verzonden is. Verder is het zo dat jouw bestelling afgeleverd kan worden bij de buren. Als je dit niet wilt kan je ervoor kiezen om het alleen op jouw adres afgeleverd te laten worden. Dit kies je tijdens het afrekenen.

Voor verdere informatie met betrekking tot levertijden verwijzen we je naar PostNL met je track & trace code. Deze heb je via de e-mail ontvangen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland zijn standaard € 5,95. De meeste bestellingen boven de € 70,00 worden gratis verzonden binnen Nederland! Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel waaronder de opslagdozen en gepersonaliseerde items.

Voor alle opslagdozen zijn de verzendkosten anders in verband met het formaat van de dozen. Tijdens het afrekenen krijg je de exacte kosten aangegeven.

Voor alle internationale bestellingen krijg je tijdens het afrekenproces direct inzicht in de verzendkosten. Je kunt ook contact met ons opnemen via de chat.

REVIEWS

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login