Als sneakerliefhebber en customizer begrijp je dat kleine details een groot verschil kunnen maken. Het kiezen van de juiste finisher is daarom super belangrijk.  Finishers voegen niet alleen de laatste glans toe aan je meestewerk, ze bieden ook bescherming tegen het dagelijks gebruik van je sneakers. 

Bij het creëren van unieke customs is het kiezen van de juiste finisher van essentieel belang. Elke finisher heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, waardoor je het gewenste effect kunt bereiken en tegelijkertijd de duurzaamheid van je design kunt waarborgen. We onthullen welke varianten een onmisbare aanvulling zijn op je creatieve arsenaal.

Het aanbod finishers op Sneaker Essentials is enorm gegroeid in de afgelopen jaren, het is daarom goed om de verschillen in kaart te brengen.

Wanneer gebruik ik een acryl finisher of een urethaan finisher?

Acryl finishers zijn bedoeld om de glans aan te passen terwijl je tegelijkertijd een lichte bescherming tegen krassen aanbrengt. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor holsters en het onderdompelen van leren items om het artikel een laatste glans te geven.

Finishers op urethaanbasis zoals 4-coat of Liquid Kicks zijn een heldere toplaag  die is gemaakt voor meer bescherming tegen krassen en om de glans te veranderen.

Je gebruikt een finisher op urethaanbasis als je op zoek bent naar een duurzamere, krasbestendige heldere toplaag voor je artikelen. Deze biedt meer duurzame bescherming tegen krassen voor je waardevolle items.

Acryl Finisher
Urethaan Finisher

Wat is een urethaan finisher?​

Urethaan finishers zijn toplagen bedoeld voor extra krasbestendigheid op custom sneakers. Dankzij de exreem hoge duurzaamheid en flexibiliteit beschermt deze toplaag bjina elk project. 

De urethaan finishers die wij aanbieden zijn van Angelus Brand en Liquid Kicks en komen in verschillende glansafwerkingen, zoals flat, mat, zijdeglans en hoogglans.

4 Coat Leather Strips

Wat is een acryl finisher?​

Acyl finishers zijn heldere toplagen primair bedoeld om de glans aan te passen. Deze finishers bieden minder bescherming als urethaan finishers maar zijn uitermate geschikt voor de meeste projecten.

Je kan meerdere lagen toepassen om een betere beschermingslaag te creëren, maar als je dat wil dan raden we je de urethaan finishers als 4-coat of Liquid Kicks aan.

De acryl finishers die wij aanbieden zijn van onder andere van Angelus Brand en komen in verschillende glansafwerkingen, zoals flat, mat, zijdeglans en hoogglans.

Angelus Finisher Varianten

Wanneer gebruik je nou een finisher?

Geef je project een professionele touch met onze een finisher. Deze essentiële stappen zijn de sleutel tot het aanpassen van de glans van je custom kicks. De keuze voor een finisher is volledig aan jou, afhankelijk van je stijl en voorkeur.

Naast het subtiele beschermingsaspect tegen krassen, voegen finishers ook die gewilde verfijning toe aan je werk door de juiste glanseffect mee te geven om het helemaal af te maken.

Droogt de finisher transparant op?

Alle finisher drogen geheel transparant op. Het enige wat verandert is de mate van glans op je customs.

Hoe komt het dat de matte finisher niet mat genoeg is?

Zorg ervoor dat je de fles goed schudt elke keer voor gebruik. Als je dat niet doet, kan het zijn dat de duller onderaan het flesje blijft en niet de juiste samenstelling krijgt om een mat effect te krijgen.

Waarom voelt het plakkerig aan als het helemaal droog is?

Zorg ervoor dat je lagen volledig droog zijn tussen de lagen. Indien dit niet het geval is, kan plakkerigheid optreden als de lagen niet zijn uitgehard. Het plakkerige gevoel zou na verloop van tijd moeten verdwijnen.

Op oppervlakken van nepleer blijft dit gevoel vaak langer aanwezig. je kan de oppervlakte een zeer lichte schuurbeurt geven met een korrel van 1000 of hoger. Dit zal de textuur of verf op je project niet aantasten

Voorkomt een finisher dat de verf gaat barsten of afbladderen?

Een finisher werkt als een extra laag duurzaamheid om krassen te voorkomen, niet om barsten te voorkomen.

Houd er rekening mee dat als het voorbereidende werk niet correct is uitgevoerd, er een risico is op verfbarsten en afbladderen. Zorg er altijd voor dat je de voorbereiding van je items grondig uitvoert, zodat de producten goed hechten.

Kan 4-coat ook in een airbrush gebruikt worden?

Ja, alle 4-Coat finishers zijn speciaal geformuleerd om met een airbrush te werken. Het zal zelfs de glans van de hoogglans versterken wanneer het met een airbrush wordt aangebracht

Inhoudsopgave