Hoe verf ik mijn midsoles? Een stap-voor-stap handleiding

Wil je jouw sneakers een frisse, unieke look geven? Het verven van midsoles is een fantastische manier om dit te bereiken! Hieronder volgt een gedetailleerde handleiding voor het verven van midsoles, waarbij we ons richten op de essentiële stappen, tips en tricks. Perfect voor zowel beginners als ervaren sneakerliefhebbers.

Benodigdheden:

Hoe prepareer ik de midsole?

Stap 1: Voorbereiding

 1. Schoonmaken en Strippen: Begin met het verwijderen van oude verflagen. Gebruik de Essential Deglazer om de verf of fabriekslaag voorzichtig te strippen. Werk in secties en zorg ervoor dat de volledige oppervlakte bewerkt wordt. Neem hier je tijd voor!
 2. Afplakken: Gebruik maskeertape om de gebieden die je niet wil schilderen, zoals de bovenkant van de sneaker en de onderzool, af te plakken. Dit zorgt voor strakke en professionele lijnen. Je kan hier de maskeertape voor gebruiken.

Stap 2: Het schilderproces

 1. Kleurenkeuze: Beslis welke kleuren je wil gebruiken. Voor multicolored midsoles, plan je ontwerp vooraf.
 2. Dunne Lagen: Het aanbrengen van meerdere dunne lagen is cruciaal. Dit voorkomt scheuren en zorgt voor een duurzamere afwerking. Laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.
 3. Detailwerk: Gebruik een fijn penseel voor gedetailleerd werk en strakke randen. Wees geduldig en nauwkeurig voor het beste resultaat.
 4. Secties Afplakken: Gebruik tape om verschillende kleursecties te scheiden. Zorg ervoor dat de verf droog is voordat je tape aanbrengt om te voorkomen dat de verf eraf komt.
 5. Basislaag: Begin met de lichtste kleur als je basis. Dit is vooral belangrijk als je werkt met transparante of semi-transparante kleuren.
 6. Blenden: Als je kleuren wilt blenden voor een gradient effect, werk dan snel en meng de kleuren terwijl ze nog nat zijn voor een soepele overgang.

Midsole verf (29)

Stap 3: Afwerking

 • Laatste Controles: Controleer de midsoles op oneffenheden of onbedekte plekken. Werk deze bij met een klein penseel. Zorg er ook voor dat de kleurintensiteit overal gelijk is.
 • Afwerken: Gebruik een finisher voor een beschermende toplaag. Kies uit matte, glanzende of satijnen finish afhankelijk van het gewenste uiterlijk. Alle finishers zijn hier te vinden.

Nabehandeling (15)

Stap 4: Laatste controle en Onderhoud

 • Verwijder de maskeertape voorzichtig. en laat de sneakers volledig drogen voor gebruik.

Tips voor een perfect resultaat:

 • Oefen eerst op een oud paar sneakers om vertrouwd te raken met de materialen en technieken.
 • Bekijk tutorials en volg workshops om je vaardigheden te verbeteren.
 • Haast je niet; zorgvuldigheid leidt tot het beste resultaat.
 • Gebruik kwaliteitsmaterialen voor een langurig resultaat.
Midsoles verven

VEELGESTELDE VRAGEN

De droogtijd varieert, maar reken op minstens 20-30 minuten per laag. je kan het proces versnellen met een heteluchtpistool of fohn.

Het is geen vereiste, maar een finisher zal ervoor zorgen dat de verf minder snel slijt. Het is dus sterk aangeraden.

Nee. Het is belangrjk om speciale midsole-verf te bruiken die flexibel blijft en goed hecht aan de midsoles. Je vindt alle midsole verf hier.

Je kan ook verf van Angelus of Alpha 6 gebruiken voor midsoles. We raden echter SneakersER verf aan voor midsoles.

Kleine foutjes kan je voorzichtig weghalen met de Essential Deglazer en een wattenstaafje.

Dat hangt af van de dekking diej e wilt bereiken. meestal zijn 2-3 dunne lagen voldoende.

Schuren is niet altijd nodig, maar een lichte schuurbeurt kan helpen om een nog betere hechting van de verf te garanderen.

Ja, een airbrush is een uitstekend hulpmiddel voor een gelijkmatige en professionele afwerking

Gebruik dunne lagen verf en zorg ervoor dat elke laag volledig droog is voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Een flexibele verfsoort en het gebruik van een finisher helpen ook.

Als de verf ongelijkmatig lijkt, breng dan extra dunne lagen aan tot je een egale dekking krijgt.

Dat kan zeker. We raden vaak een neutrale basislaag aan zoals de kleur lichtgrijs, voordat je het lichter gaat maken.

Het is vaak makkelijker om een donkere kleur over een lichtere kleur aan te brengen dan andersom.