Hoe gebruik je Liquiproof Protector op je sneakers? Een stap-voor-stap handleiding

Bij Sneaker Essentials begrijpen we dat je sneakers meer zijn dan alleen schoeisel; het zijn jouw persoonlijke stijlstatements die je wilt beschermen. Daarom hebben we Liquiproof Protector in ons assortiment: een milieuvriendelijke spray die je sneakers beschermt tegen vuil, water en vlekken. Hier is onze stap-voor-stap gids op een vraag die we vaak krijgen"Hoe gebruik ik Liquiproof".

Stap 1: Voorbereiding is alles 

Voordat je de Liquiproof spray gebruikt, zorg ervoor dat je sneakers schoon zijn. Verwijder los vuil met een borstel en gebruik een eco-vriendelijke reiniger voor een grondige schoonmaak. Laat ze volledig drogen. Voor het beste resultaat, pas Liquiproof toe op nieuwe sneakers. 

Op zoek naar producten om je sneakers schoon te maken? neem een kijkje in ons assortiment schoonmaakproducten voor sneakers.

Stap 2: Gelijkmatig aanbrengen

Schud de Liquiproof fles goed voor gebruik. Houd de fles rechtop en spray vanaf ongeveer 10-15 cm afstand een gelijkmatige laag over je sneakers tot ze licht vochtig zijn. Voorkom verzadiging door overtollige spray weg te deppen met een droge doek.

Let op: Liquiproof is niet geschikt voor lakleer of reeds behandelde sneakers.

Stap 3: Inwerken van de beschermlaag

Voor een diepe binding met de stof, wrijf je de Liquiproof protector zachtjes in met een schone, zachte borstel. Gebruik voor stevigere materialen zoals canvas een iets hardere borstel. Maak roterende bewegingen bij het inbrengen met een borstel.

Begin eerst met de lichtste kleuren of gebruik een aparte borstel voor elk kleurmateriaal. Het niet volgen van dit proces kan leiden tot een onomkeerbare kleurdoorloop.

Stap 4: drogen en herhalen

Na het aanbrengen, laat je de sneakers 10 minuten rusten. Herhaal vervolgens het aanbrengen en inwerken van de Liquiproof spray. Laat je sneakers 24 uur drogen voor een optimale bescherming.

Let op: De methode van aanbrengen is erg belangrijk. Het niet correct volgen van de instructies kan leiden tot onregelmatige bescherming of zichtbare plekken. Het is niet nodig om Liquiproof te gebruiken op waterdichte, resistente, afstotende of lakmaterialen.

Liquiproof

VEELGESTELDE VRAGEN

We hebben 3 varianten waarbij je minimaal 2 paar tot maximaal 10 paar sneaker kan beschermen. Op de productpagina staat beschreven hoeveel sneakers je ongeveer kan beschermen ermee.

Nee, vermijd het gebruik van Liquiproof op niet-absorberende oppervlakken.

bij gemengde matieralen begin je met de meest absorberende eerst. Dat houdt in dat je dus eerst suède behandelt en daarna leer.

We raden je aan om jaarlijks je sneakers opnieuw in te sprayen. Liquiproof zelf geeft aan dat het tot 3 jaar blijft werken.

Uiteraard hangt de werking af van de kwaliteit van het item, het aanbrengproces en het gebruik van het item.

Je kan het opruimen door warm water te gebruiken met een zeepolossing. Let op dat poreuze oppervlakken zoals natuursteen waterafstotend worden nadat Liquiproof erop is gevallen/gespoten.

We raden aan om één beschermspray te gebuiken voor je sneakers. Het gebruiken van meerdere producten kan de effectiviteit verminderen.

De Liquiproof LABS Premium Protector is gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten en is een watergebaseerde formule. Het is niet-toxisch, ademend, geurloos, onzichtbaar en niet ontvlambaar. Dit  onderscheidt Liquiproof als een milieuvriendelijke en veilige keuze voor sneakerheads en het milieu.