Hoe gebruik je de Jason Markk Repel? Een stap-voor-stap handleiding

Om je sneakers te beschermen tegen vuil en vocht, is het gebruik van Jason Markk Repel een uitstekende keuze. Deze handleiding leidt je door de stappen om je sneakers effectief te behandelen met dit beschermingsproduct.

Stap 1: Voorbereiding 

Start met zorgvuldig gereinigde en volledig droge sneakers. Een schone, droge ondergrond is essentieel voor de effectiviteit van Jason Markk Repel. Elke vorm van vocht of vuil kan de hechting van de beschermlaag beïnvloeden, dus neem de tijd voor deze belangrijke voorbereidingsfase. Zijn je sneakers vuil? Gebruik dan de Jason Markk Premium Deep Cleaner en Jason Markk Ready to Use Foam als eerste stap.

Stap 2: Aanbrengen van de Jason Markk Repel

Nu is het tijd om Jason Markk Repel aan te brengen. Schud de fles goed voor gebruik. Houd de sprayfles op ongeveer 15 tot 20 centimeter van de sneakers en spray het product gelijkmatig over het gehele oppervlak. Zorg ervoor dat je alle delen van de sneakers bedekt voor een optimale bescherming.

Stap 3: Veeg bepaalde delen af

Veeg de delen die niet absorberend zijn af. Zo voorkom je watervlekken. De onderdelen van schoenen die vaak niet absorberend zijn, zijn bijvoorbeeld de midsoles, airbubbles, patent leer, plastic onderdelen.

Stap 4: Drogen

Laat de sneakers na het aanbrengen van de Repel in een goed geventileerde ruimte drogen voor minimaal 24 uur. Vermijd directe warmtebronnen, aangezien deze de kwaliteit van de beschermende laag kunnen beïnvloeden.

Stap 5: Herhalen voor optimale bescherming

Herhaal stap 2 tot en met 4 nogmaals na minimaal 24 uur. 

Tips voor het Beste Resultaat

  • Test de producten op een klein, onopvallend deel van de sneaker.
  • Voer altijd eerst een kleurvastheidstest uit, vooral op gekleurde of unieke materialen.
  • Hoe langer je Repel laat intrekken tijdens het drogen, hoe sterker de waterafstotende effect zal zijn.
  • We raden minimaal 2 coats bij het aanbrengen van Repel aan. 
  • Bij materialen als knits en meshes raden we minimaal 3 coats aan.
  • De meeste leren sneakers hebben niet direct een beschermlaag van Repel nodig, omdat het een beschermende afwerking heeft om het materiaal af te sluiten tegen vuil en vlekken.
  • Gebruik Repel niet op onbehandeld of plantaardig bruin leer, omdat het materiaal niet is afgedicht en vocht het materiaal donkerder zal maken.
Jason Markk Premium Cleaner

VEELGESTELDE VRAGEN

Ja! De producten zijn gemaakt met veiligheid als topprioriteit. De producten zijn ontworpen om op alle materialen te werken.

Ja, bij juist gebruik zijn alle Jason Markk product veilig en zeer effectief op suède en/of nubuck.

Opmerking: Vanwege de structuur van suede, de open poriën en de verschillende kwaliteiten kan het enigszins onvoorspelbaar zijn. We raden aan om eerst op een onopvallende plek te testen. Individuele resultaten kunnen variëren, gebruik op eigen risico.

Absoluut niet. Repel is een groen product op waterbasis. Het is kleurloos en geurloos.

Het materiaal moet schoon en droog zijn voordat het wordt aangebracht. Houd de fles rechtop ongeveer 15 tot 20 cm van de schoen, spray gelijkmatig over het hele gebied van de schoen. Niet oververzadigen. Gebruik een doek om overtollig product op te deppen en op te nemen. Laat het 24 uur of langer volledig drogen/uitharden. Nadat de eerste laag is opgedroogd, herhaal je de stappen en breng je een tweede laag aan. Zorg ervoor dat schoenen volledig zijn opgedroogd voordat je ze blootstelt aan vloeistof.

Tip: Hoe langer je Repel laat uitharden, hoe sterker de afstoting.

Gebruik Repel op absorberende materialen zoals suède, nubuck en canvas. Leer dat is verzegeld of gepolijst is (zoals lakleer) is in wezen al waterdicht. Als Repel per ongeluk op dit soort materialen is aangebracht, veeg je het eenvoudig schoon met een doek voordat het opdroogt.

Repel duurt over het algemeen 4-6 weken. De levensduur hangt af van de mate van blootstelling aan de elementen. De beste manier om de effectiviteit van de Repel te testen, is door een paar druppels water te nemen en te kijken hoe goed het water parelt en van de schoen rolt. Als opnieuw aanbrengen nodig is, raden we aan om je schoenen te reinigen met de Premium Shoe Cleaner, volledig te laten drogen en Repel opnieuw aan te brengen volgens de aanwijzingen op de fles.

Het Jason Markk assortiment