Hoe gebruik je de Crep Protect Spray? Een stap-voor-stap handleiding

Het verzorgen van je sneakers is essentieel om ze er langer als nieuw uit te laten zien. Met Crep Protect Spray bescherm je je schoenen tegen vuil en vocht. We hebben een handleiding gemaakt waarbij wordt uitgelegd hoe je correct gebruik maakt van de Crep Protect spray:

Stap 1: Voorbereiden van je schoenen

Zorg ervoor dat je sneakers vrij zijn van vuil en stof. Als ze net gewassen zijn, wacht dan totdat ze volledig droog zijn voordat je de spray aanbrengt.

Stap 2: Aanbrengen van de spray

Schud de Crep Protect spuitbus goed. Houd de bus ongeveer 20 cm van je schoenen en spray gelijkmatig over het gehele oppervlak. Zorg ervoor dat je geen enkel plekje overslaat om een optimale bescherming te garanderen.

Tip: Het is aan te raden om de spray binnenshuis of in een beschutte omgeving zoals een schuur of garage te gebruiken. Dit voorkomt dat de spray vervliegt door de wind.

Stap 3: Wees voorzichtig met de hoeveelheid

Een overmatige hoeveelheid spray kan je sneakers een ongewenste glans geven. Spray daarom niet te veel op één plek.

Stap 4: Drogen en herhalen

Laat je schoenen na het sprayen ongeveer 10 minuten drogen. Voor een optimale bescherming herhaal je stappen 2 en 3 nog een keer en laat je de schoenen weer 10 minuten drogen.

Tip: Doe een watertest nadat je schoenen zijn gedroogd. Sprenkel wat water op je sneakers. Als het water er in pareltjes afrolt, weet je dat de bescherming effectief is.

Crep Protect Spray

VEELGESTELDE VRAGEN

Ja, de spray is veilig voor gebruik op diverse materialen zoals leer, suède, nubuck en canvas. Echter, het is altijd aan te raden om het product eerst op een onopvallend stukje te testen.

Voor het beste resultaat raden we aan om de spray elke drie tot vier weken opnieuw aan te brengen, afhankelijk van hoe vaak je je sneakers draagt en de weersomstandigheden.

Nee, zodra de spray is opgedroogd, is hij volledig onzichtbaar en verandert hij de kleur of textuur van je sneakers niet.

Ja, maar het is aan te raden om je schoenen na het sprayen 10 minuten te laten drogen. Voor optimale bescherming kun je het beste twee lagen aanbrengen, met tussen elke laag een droogtijd van 10 minuten

De spray biedt een waterafstotende laag, wat betekent dat het water in pareltjes van het oppervlak afrolt. Hoewel het een hoge mate van bescherming biedt, is het geen volledige waterdichte barrière.

De spray blokkeert het materiaal van je schoenen op geen enkele manier, dus ja; je sneakers kunnen nog ademen.

De spray heeft een lichte geur bij het aanbrengen, maar deze verdwijnt snel na het drogen. We raden aan de spray buitenshuis te gebruiken.

Dit hangt af van de frequentie van gebruik en de grootte van de schoenen. Gemiddeld kun je 8-10 paar schoenen volledig behandelen met één spuitbus.

Ja, schud de spuitbus goed en spuit lichtjes vanaf een afstand van 20 cm. Let wel, leer is van nature al waterdicht, dus het effect is minimaal.

Dit wordt veroorzaakt door oververzadiging. Als je te dicht op je leren sneakers spuit, kun je een witte laag op het oppervlak opmerken.

Leer is geen ademend materiaal, dus de spray kan er niet in doordringen, wat de opbouw veroorzaakt.

Als dit gebeurt, probeer het dan niet weg te wassen met water. Spuit in plaats daarvan opnieuw op het leer totdat het nat is. Terwijl het nat is, zal het zich binden met de droge laag. Wrijf het allemaal in met een microvezeldoek om het in te werken, je sneakers te beschermen en eventuele markeringen te verwijderen.

Spuit vanaf een afstand van 20 cm en breng gelijkmatig aan. Doordrenk of verzadig je schoenen niet en volg de instructies.

Net als de meeste producten in een spuitbus; bewaar het op een koele, droge plaats uit de buurt van open vlammen. De enige hitte waar je spray in de buurt moet zijn, is die van je sneakers.