Generiek

De Ultieme Gids voor Sneaker Terminologie: Spreek de Taal van Sneakerheads

Header Terminologie3

Ben je nieuw in de wondere wereld van sneakers? Of misschien ben je een ervaren verzamelaar die de lingo wil aanscherpen? Bij Sneaker Essentials begrijpen we dat de sneakercommunity haar eigen taal spreekt. Daarom hebben we een handige gids samengesteld die je door de meest voorkomende termen en afkortingen loodst. Van DS tot WTS, je zult snel vloeiend ‘sneaker’ spreken.

De Essentials: Van Aankoop tot Authenticiteit

Wanneer je je nieuwste aanwinst, ofwel je LPU (Latest Pick Up), deelt met de wereld, wil je de termen kennen die je nieuwe trots omlijsten. Heb je een paar gezien dat je absoluut moet hebben? Dan ben je in de WTB (Want To Buy) modus, op zoek naar dat ene speciale paar. Misschien heb je zelf iets te bieden, dan zul je WTS (Want To Sell) aan je verkooppost toevoegen. En als je in de stemming bent voor een ruil, zijn LTT (Looking To Trade) en WTT (Want To Trade) de afkortingen om te gebruiken.

Prijs en Kwaliteit: Van DS tot VNDS

Voordat je overgaat tot een aankoop, is een PC (Price Check) essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste prijs betaalt. Klaar om te kopen? BIN (Buy It Now) geeft aan dat je direct tot aankoop over kunt gaan. Maar eerst moet je zeker weten dat je sneakers authentiek zijn: voer een LC (Legit Check) uit.

Echte sneakerheads waarderen kwaliteit. DS (Dead Stock) sneakers zijn ongedragen en in de originele doos – een ware vondst. VNDS (Very Near Dead Stock) exemplaren zijn bijna net zo goed, lichtjes gedragen maar nog steeds in topconditie. En als je die sneakers voor het eerst aantrekt, veranderen ze van UNDS (Un-Dead Stock) naar gedragen glorie.

De Ervaring Delen: #WOMFT, #WOYFT en #WIVAH’s

De sneakercommunity is sociaal en visueel. Met WOMFT (What’s On My Feet Today) en WIWAH (Wat Ik Vandaag Aan Heb) deel je jouw dagelijkse stijl. En als je benieuwd bent naar de sneakerkeuzes van anderen, stel je de vraag: WOYFT (What’s On Your Feet Today).

Geavanceerde Terminologie: Van OG tot Beaters

Ben je op zoek naar het echte werk, dan zoek je naar OG (Original Gear), de eerste versie van een model. De kleurstelling, ofwel de CW (Color Way), kan een groot verschil maken in de waarde van een sneaker. En met de SKU identificeer je specifieke modellen, terwijl de Sizetag je vertelt of ze jouw maat zijn.

Pas Op Voor Fufu en Flakers

In een wereld vol met exclusieve drops, moet je alert zijn op Fufu – een slang voor neppe of namaak sneakers. En wees gewaarschuwd voor Flakers, mensen die beloven een deal te sluiten maar vervolgens niks van zich laten horen.

Bij Sneaker Essentials zijn we net zo gepassioneerd over sneakers als jij. Of je nu aan het begin staat van je sneakerreis of al een ervaren verzamelaar bent, deze gids is er om je te helpen de taal van sneakers te spreken. Draag ze met trots, zorg voor ze met de beste producten, en bovenal, blijf je liefde voor sneakers delen!